Uutena vuotena luokseni kokoontui sekä minun että puolisoni ystäviä ja olihan se toki mukavaa, mutta jotkut asiat jäivät painamaan mieltäni.  Noista uuden vuoden kemuista on jo monta päivää ja edelleenkin minulla on siivous meneillään niiden jäljiltä. En ole kyllä mikään maailman nopein siivoaja, mutta aikamoisen sekamelskan tämä ihmisröykkiö jälkeensä jätti. En muista kertaakaan lähteneeni mistään kemuista samanlaista sekamelskaa taakseni jättäneenä.

Tottakai ihmiset humalassa hiukan sotkevat, mutta kun nämä molempien osapuolten ystävät jatkoivat tätä sotkemista vielä "krapulapäivänäkin". Tuntuu, että porukka koki sen oikeutetuksi,että  oli jo valmiiksi sotkuista, niin mitäpä sitä tsemppaamaan. Eli karkkipaperit, lautaset, muki, märät pyyhkeet ja korvapuikot ynnä muut jätettiin siihen missä satuttiin olemaan. Käytetyt korvapuikot ellotti noista kaikista eniten.. Toki osaa oli yritetty viedä roskiin heittämällä ne sinnepäin ja lopulta olivat siinä roskiksen edessä lattialla. Kyseessä on nyt siis normaalisti ihan sivistyneesti käyttäytyviä yli 30-vuotiaita ihmisiä.

Eilen onnistuin polkaisemaan lasinsiruun, kun joku kännipää oli hajottanut lasin ja ei ollut itse vaivautunut sitä kunnolla siivoamaan. Isäntä oli ilmeisesti huppelissa sitä hieman imurilla ottanut, mutta hänelläkin asia pääsi kemujen jälkeen unohtumaan. Moni mainitsi särkynestä lasista seuraavana päivänä lasin särkijän kuullen, mutta itse tekijä ei vaivautunut tarkistamaan tarvitsisiko ottaa lisää imurilla.

Lisäksi nämä aikuiset ihmiset, jotka osa koostuivat toisiaan ennestään tuntemattomista, jaksoivat osa naljailla toisilleen melko sivistymättömästi. Ne naljailut eivät olleet läppiä, vaan ihan selkeää vittuilua. Ja suurimmaksi osaksi tämä vittuilu tapahtui selvinpäin "krapulapäivänä". Erityisesti muutama oma ystäväni otti päähän, kun ihme asioista avautuivat puolisoni ystävälle, joka ei ollut heille entuudestaan tuttu. Yksi tapa jolla tätä mieheni ystävää herjattiin, oli puhumalla hänestä vittumaiseen sävyyn kovalla äänellä toisessa huoneessa niin, että kohde varmasti kuuli. Mielestäni uusien tuttavuuksien kohdalla voisi hieman hillitä itseään, koska asiat, joista ystäväni kitisivät oli ihan naurettavia - tyyliin istuit minun paikalleni nyt sohvalla. Eli osa omista ystävistäni kuvittelivat omaavansa täällä talossani jotain erityispaikkoja. Mietin, että olisiko nämä avautuvat ystäväni uskaltaneet käyttäytyä puolisoni ystävää kohtaan yhtä vittumaisesti, jos olisivat joutuneet kahden tämän seuraan. Toki tämä tyyppi oli kännissä melunnut ja sekoillut, mutta niin teki moni muukin. Ja krapulapäivä on aika julma päivä vittuilulle, kun yleensä ahdistaa jo muutenkin.

No tästä oppineena en ihan heti kemuja kotiini järjestä...